Видове контейнери

Стандартен контейнер

Най – разпространени видове транспортни контейнери, които се използват за превоз на стоки са модификации на 20’, 40’ и 45’ футови контейнери. Широката гама от стандартно и специализирано оборудване дава възможност на всеки един клиент според индивидуалните си нужди да избере най – подходящия вид контейнер, който да му осигури оптимален транспортен разход.

 
Повече информация
Стандартните контейнери са 20’, 40’ и 45’ футови. Най – разпространеният вариант е с врати в единия край на контейнера, т.е. позволява товарене само от този край на товарното помещение. Модификация на стандартен 40’ контейнер е 40’ HC / High Cube/ – дължината на контейнера е същата както при 40’, но височината му е по – голяма, което осигурява допълнителен товарен обем до 76м3. Такoва предимство дава и 45’ контейнер, който осигурява до 85 м3. И двата вида оборудване са подходящи за обемни стоки.

 

 

Open top контейнер

Open top контейнерите са 20’ и 40’ футови и са предназначени за извън габаритни товари, които не се побират в стандартен контейнер или е необходимо товарене с кран отгоре. За този вид контейнери е характерно, че покривът е направен от разглобяеми греди, покрити с брезент. Тези две структурни особености позволяват контейнерът да се товари и разтоварва отгоре или през вратите с помощта на кран или друг подемен механизъм, когато покривът е свален.

 

 

 

Хладилен контейнер

Хладилните контейнери са 20’ и 40’ HC. Използват се за стоки, които трябва да бъдат транспортирани при постоянна положителна или отрицателна температура, като плодове, зеленчуци, месо, лекарства и някои видове химикали. Чрез специално контролираната среда в хладилните контейнери се постига запазването на бързо развалящи се продукти за по – дълго време.

 

 

 

Flat rack контейнер

“Flat rack” контейнерите представляват подова платформа, около която има носеща метална рамка и две вертикални стени в двата края, които могат да са неподвижно закрепени или сгъваеми. Обикновено “flat rack” контейнерите са 20– или 40– футови. Осигуряват възможност за странично товарене и товарене отгоре, идеални за тежки машини, тръби и лодки. Този вид оборудване е подходящо за тежък товар или за товар, чиито размери не се побират в стандартен контейнер.

 

 

 

Контейнер платформа

Тези контейнери представляват единствено подова платформа, която има голяма товароносимост, като основното й предназначение е за тежки и извън габаритни товари. Контейнерите платформи обикновено са 20- или 40- футови.

 

 

 

 

 

Tank контейнер

Tank контейнерите са 20’ футови. Те се използват за превоз на течни товари в наливно състояние като алкохол, плодови сокове, олио, др. хранителни течни продукти, а също така и различни видове химикали.

 

 

 

 

Контакти

Имате въпроси?

headoffice@freeline.bg
24 часа - 7 дни в седмицата